Summer love
De eerste dag op hun zonnige bestemming en de strandwandeling van de 4 dames eindigde in de Tikki beachbar waar hij op een barkruk zat, de vrouwen massaal om hem heen. Hij genoot duidelijk van alle aandacht, hij lachte zijn gave spierwitte gebit bloot. Hij had een licht getande huid, een gespierd lijf wat net geen sixpack exposeerde, zijn haren in piekjes. Hij droeg een grijze korte trainingsbroek en zijn zonnebril zat in zijn donker bruine haren. Vivian had hem in het vizier en porde Poppy “200% mijn type en ik denk de jouwe ook!”. Poppy lachte, ze knipoogde naar Vivian “300% zeker weten mijn ding 😉”. Zijn blik kruiste die van Poppy maar ze draaide zich om en liet hem in de waan dat ook zij hem had opgemerkt. Het duurde dan ook niet lang voor hij aan de andere tafel net naast de hare ging staan met zijn vriend.

Poppy, ondertussen in haar nopjes, was aan de praat geraakt met 6 mannen en had het niet eens opgemerkt dat hij haar nabijheid had opgezocht. Haar sarcastische opmerkingen deden haar gezelschap een paar keer geweldig de wenkbrauwen fronsen en bij een laatste uithaal deed ze alsof ze vluchtte voor de gevolgen van haar woorden en verstopte ze zich al lachend achter de eerste rug die ze tegen het lijf liep…

Hij draaide zich om “Don’t do this to me…”. Ze keek in zijn hazelnootbruine ogen en ze kon nog net horen dat hij zei dat hij haar had opgemerkt van het eerste moment dat ze het terras had betreden en hij sinds dat moment zijn ogen amper van haar had kunnen afhouden. Ze geloofde er geen snars van en antwoordde lachend ‘Yeah right😉’. Haar vriendin stopte haar de volgende desperados toe en grapte “Jij blijft efkes hier staan zeker?”.

Hij vroeg hoe hij haar mocht noemen , hoe ze daar verzeild was geraakt en van welke dagelijkse bezigheid ze was gevlucht voor een dosis ontspanning. Ze zag zijn hele houding veranderen toen ze haar job beschreef. Ze vertelde vol passie over de jongeren die ze een warme thuis probeerde te bieden. Ze zag de zelfzekere beach boy veranderen naar een man met een zekere tristesse in zijn stem toen hij vertelde dat hij bewondering voor haar had. Hij vertrouwde haar toe dat hij als kind in een ‘foster family’ werd geplaatst omdat hij werd mishandeld door zijn stiefvader. Rare versiertruck? Ze twijfelde of ze hem kon geloven en als ze hem daar zo zag staan en ondanks de veranderingen in zijn houding en stem  bleef ze achterdochtig. Hij vertelde verder dat het systeem in zijn land voor kinderen in een problematische opvoedingssituatie niet zo goed was en je geluk moest hebben dat er een gezin voor je werd gevonden. Nog steeds wist ze niet goed wat ze ervan moest denken tot plots zijn vriend terug bij hen kwam staan.

Josh stelde Poppy en John aan elkaar voor. John bleek zijn halfbroer te zijn. Josh vertelde wat Poppy deed van werk en zei tegen John “I told her about my childhood”. John keek haar aan en zei “I’m ashamed of what my dad did to Josh…”. Het gesprek liep wat verder over de band tussen de halfbroers en John zei dat hij ontzettend trots was op Josh en wat Josh had bereikt in het leven. Poppy lachte “Inderdaad knappe beach boy”. John keek haar lachend aan en vroeg of Josh niet had verteld wat hij deed?! John vertelde dat Josh de CEO was van een concern die iedereen wel kent voor UK en Ierland. Opnieuw had Poppy grote twijfels en John moedigde haar aan zijn naam te googelen. Haar gsm had ze niet bij de hand en ze wilde zich gewoon amuseren en verder een losse babbel met hem slaan. Poppy zei dat het haar niet uitmaakte wat hij deed van werk als hij zich maar amuseerde in zijn job. Hij begon inderdaad ook heel gedreven te praten over zijn werk die duidelijk ook wel een passie was maar een heel andere leefwereld was dan de hare.

Het klikte wel en ze hadden dezelfde humor en bij haar zoveelste sarcastische uithaal sloeg hij zijn arm rond haar middel en trok haar tegen zich aan “I have to kiss you!”. Haar ogen fonkelden en ze keek hem bedenkelijk aan en met een ondeugende glimlach trok ze haar hoofd wat naar achter “Ooow really, do you?”. Hij versterkte zijn greep en corrigeerde zichzelf “May i kiss you?”. Ze sloeg haar armen om zijn hals, ze was als zachte klei in zijn handen en hij kuste haar … Nooit eerder had iemand zo lief gevraagd of hij haar mocht kussen.

Nadat ze haar de volgende dag met de zonnecrème had ingesmeerd, die hij haar had gegeven om haar toch tegen iets te beschermen in het leven ging ze uit nieuwsgierigheid toch eens naar Google. Haar mond viel open van verbazing want bij het ingeven van zijn voornaam en de eerste 2 van zijn achternaam kreeg ze zijn naam al. De klik op zijn naam bevestigde dat Josh wel degelijk de man was die het ondanks zijn zware jeugd tot een succesvol zakenman had geschopt. Ze klikte op 1 van de vele filmpjes … en ze besefte dat je mannen als Josh alleen in films of op vakantie tegen het goddelijke lijf liep en ze weer een mooie ervaring rijker was. Poppy begreep nu ook dat het grapje die hij maakte toen hij haar de zonnecrème gaf als bescherming wel degelijk een weerspiegeling van de zorgzame man was die in de kleine ontredderde jongen was ontstaan en die nu achter de façade van de big business man alias knappe beach boy leefde…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.