STILTE vs RUST
Velen hunkeren naar de stilte. Velen snakken naar rust. Dit doordat men er een opgejaagde levensstijl op na houdt. Werk – gezin – huishouden – hobby’s.

De stilte , de rust vind men meestal ’s avonds in de zetel. Met een pintje, een glaasje wijn, een kop koffie of een tasje thee. Zich vergapend aan de televisie of met een goed boek in de hand of gewoon gezellig met jouw geliefde bij je op de bank. Voor iedereen wordt de vorm van stilte en rust op andere manieren ingevuld.

Toch is de stilte in mijn geval geen bondgenoot. Bij het alleen thuis zitten vind ik wel de stilte maar niet de rust. De stilte doet mijn hoofd bruisen en wekt 1001 vragen bij me op. Die stilte werkt ook deels op mijn gemoedstoestand en is heel vermoeiend.

De stilte doet me soms wegkwijnen en versterkt het gemis. Je mag dan nog zo sterk zijn als persoonlijkheid. Toch wordt er keer op keer in gehakt op jouw hartje. Die door de tranen van de stilte omhult wordt met een nieuwe beschermlaag. Gelukkig is de dromer in me dromer gebleven.

Dus laat aub de stilte terug de stilte zijn waar ik kan van genieten. Terug genieten van de rust. Laat me de stilte met iemand delen waarbij we samen telkens opnieuw de rust vinden bij elkaar.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.