“Ik date alleen met getrouwde mannen”
Er is een hele markt gegroeid van websites op het internet die zeggen te bemiddelen tussen getrouwde vrouwen en mannen die een tweede relatie zoeken. Voor België en Nederland zijn er vooral Second Love en SecretFlirt. ‘Heb je dat ook wel eens?’ vraagt Second Love aan de bezoeker. ‘Dat je weliswaar nog steeds gelukkig bent met je relatie, maar af en toe vindt dat monogaam zijn ook wel erg monotoon is?’ Een “tweede liefde” biedt volgens deze sites het perfecte antwoord.

“Ze promoten zichzelf als de oplossing voor relatieproblemen, maar het zijn eigenlijk seksdatingdiensten voor buitenechtelijke, losse seksuele contacten, niet voor volwaardige tweede relaties,” zegt seksuologe en relatiebemiddelaar Rika Ponnet. “Ze spreken vooral mannen aan die losse sekscontacten willen, maar die gewone seks-chatsites te plat vinden en zich aangesproken voelen door de verpakking van deze websites.”
Op dergelijke sites zijn vrouwen – of het nu de minnaressen in spe zijn dan wel gehuwde vrouwen die op zoek zijn naar een minnaar – vaak in de minderheid. Toch lijkt het of steeds meer vrouwen een exclusieve relatie willen ruilen voor een bestaan als minnares. Dat sluit ook Ponnet niet uit. “Voor wel meer van deze vrouwen is het een fase in hun leven. Na een echtscheiding of een relatie die lelijk geëindigd is, zijn er vrouwen die zich maar beperkt willen engageren in een nieuwe relatie.”
“Ze hebben geen zin om extra zorg te geven en een man volledig toe te laten in hun leven. Ze willen geen nieuwe partner die zich mengt in de opvoeding van hun kind of die er altijd is. Minnares zijn komt hen goed uit.” Aangezien er meer echtscheidingen zijn, is het niet verwonderlijk dat meer vrouwen op die manier nog tegemoet komen aan hun seksuele behoefte en aan hun behoefte aan nabijheid, zonder dat ze zich te diep moeten engageren. De lusten van een relatie, zonder de lasten.
“Je hebt ook vrouwen bij wie het minnaressenbestaan een patroon is. Ze worden alleen verliefd op mannen die niet vrij zijn. Dan is het geen toeval meer. Als ik doorpraat met zulke vrouwen geven ze toe dat zo een relatie een niveau van emotionele betrokkenheid vergt dat ze aankunnen en toelaten. Ze kunnen niet om met het exclusieve en de intimiteit van een echte relatie.”
Verliefd worden op een man die niet vrij is, het kan iedereen overkomen en wie er niet voor kiest, wordt er vaak doodongelukkig van. Maar zelfs vrouwen die bewust in een relatie stappen met een man die niet vrij is, omdat ze het zo willen, hebben soms ambivalente gevoelens. “Niet in de beginfase, dan is er het gevoel van vrijheid blijheid. Maar langzaamaan steken ook bij hen onaangename aspecten de kop op: dat je op mooie momenten toch vaak alleen bent, dat hij je alleen laat opdraven als het hem goed uitkomt. Het kan vreten aan je zelfwaardegevoel, ook als je er voor gekozen hebt.”

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.