7 dingen waar mannen op afknappen
Waar wij, vrouwen, zoal op afknappen bij mannen lijkt soms eerder op een encyclopedie dan op een lijstje. Maar ook mannen hebben zo hun afknappers. Wil je liever voorkomen dat het misloopt tussen jullie? Wij vertellen je 7 dingen die je beter niet doet bij een man. Want een gewaarschuwd vrouw is er twee waard, nietwaar?

1. Drama
Met stip op één: drama. Mannen hebben echt een bloedhekel aan vrouwen die alles dramatiseren en let’s face it, ladies: soms kunnen we er wat van. Tuurlijk zal je lief naar je luisteren als er iets aan de hand is, maar altijd de dramaqueen uithangen zal je na een tijd zuur opbreken. Dat je het zo ver-schrik-ke-lijk vindt dat hij je niet binnen de tien minuten terugbelde zal er alleen maar voor zorgen dat hij jullie relatie in vraag begint te stellen. Overreageer dus niet op kleine geschillen die makkelijk kunnen opgelost worden.

2. Bezitterigheid
Nee, het is niet oké om je lief de hele tijd te controleren. Stuur je hem constant sms’jes met de vraag waar hij uithangt of waar hij mee bezig is, dan gaan mannen zich al snel verstikt voelen. Je bedoelt het misschien heel lief, voor een man lijkt het alsof je hem niet vertrouwt.

3. De dommerik uithangen
Een fout die we wellicht allemaal al eens gemaakt hebben. Het hulpeloze meisje uithangen lijkt eerst misschien schattig, en tuurlijk vindt een man het leuk als hij je uit de nood kan helpen. Het streelt zijn ego en hij vindt het ongetwijfeld leuk als hij weet dat je hem nodig hebt. Maar de hele tijd aanhankelijk zijn of de dommerik uithangen, geeft hem ook het idee dat je niet zelfstandig bent. En als puntje bij paaltje komt, wil een man toch het liefst een intelligente vriendin die voor zichzelf kan zorgen.

4. Plakkerig zijn
Voor sommige mannen ben je al aanhankelijk als je hem drie keer per week wilt zien, anderen trekken pas aan de alarmbel als je geen seconde van hun zijde wijkt. Probeer dus zeker uit te zoeken hoeveel ruimte hij nodig heeft. Misschien wil hij liever een paar keer per week afspreken en echte quality time met je doorbrengen dan gewoon veel samen te zijn zonder iets speciaals te doen?

5. In het verleden leven
Tuurlijk mag je af en toe iets vertellen over je verleden, of zelfs over je ex, maar doe het met mate. Verheerlijk die periode niet of zit niet de hele avond verhalen op te dissen over vroeger (en al zeker geen negatieve!). Wat hem betreft hebben jullie hooguit een toekomst samen en het verleden, dat is een afgesloten hoofdstuk.

6. Oneerlijkheid
Niemand vindt het leuk als er tegen hem of haar gelogen wordt. Dus waarom zou je dat doen? Communicatie is essentieel, net als eerlijkheid, dus waarom zou je dingen zeggen die je niet meent? Wees jezelf, want alleen zo kan je een goeie relatie opbouwen. Stel je voor dat je hem becomplimenteert op dat ene T-shirt (dat je eigenlijk haat), en hij net dàt T-shirt de hele tijd draagt om jou te plezieren?

7. Krachtmeting
Al te vaak hoor je mannen of vrouwen vertellen over wie de broek draagt thuis. Maar is het niet helemaal te gek om alle macht bij één iemand te leggen? Jullie zijn een team, en iedereen moet zijn zegje kunnen doen. Heeft de een dus veel meer beslissingsrecht dan de ander, is er een onevenwicht en dat is nooit goed. Vertel eerlijk je mening en kom er ook voor op, maar luister evengoed naar die van hem.

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.