Ze zijn toch zo lief…
Met het einde van het schooljaar in zicht heb je ook dat laatste schoolrapport. En vanzelfsprekend hoort bij een goed rapport een passende beloning. Nu wat ‘passend’ is laat ik even in het midden. Mijn 8 jarige zoon zaagt sinds kort achter een Hoverboard. Geen idee waar hij het ontdekt heeft, maar zijn zinnen heeft hij nu echt wel daar op gezet. Ik ben ook niet van plan om het goedkoopste te kiezen, want kwaliteit betaal je nu eenmaal extra. En ja… doe er dan maar ineens zo’n zitje bij want dat is ook wel cool op die leeftijd! Ach hij heeft het toch wel verdiend!


Kinderen verwennen is ontzettend leuk, maar kan ook een valkuil zijn. Toegegeven, het is ook niet altijd gemakkelijk als ze zo lief en schattig zijn! Kinderen zijn ook best wel vindingrijk en ze gebruiken al zeer snel een hele trukendoos om iets te bekomen. Ze kunnen sluw inspelen op je emoties en voor je het weet heb je er al aan toegegeven. Wil je van dat gezeur af of kun je niet aan die puppy-oogjes weerstaan, er zijn genoeg redenen om hen te overladen met cadeautjes en anders verzin je er wel zelf één.

Als single ouder is het niet altijd evident om een duidelijke grens te zien in wat kan of wat nu net overdreven of not done is. Er is vrijwel geen overleg meer met de andere ouder en dus ook geen meningsverschil of discussie onderling. Dit maakt dat je de keuzes alleen moet maken en toegeven kan al snel een gemakkelijke manier zijn om er vanaf te zijn. Wie wil nu ook overkomen als die ‘strenge’ ouder waar je weinig van mag of krijgt? Je wil je kinderen blij zien, want dat maakt jou ook ook wel gelukkiger. Ze hebben al genoeg afgezien tijdens de breuk dus koop je maar wat extras om te compenseren.

Financieel kan het ook al snel tellen als alleenstaande, zeker als je meerdere kinderen hebt. De tijd van jojo’s en een zak knikkers is vrijwel voorbij. Multimedia en luxe speelgoed is nu de trend. Is het dan ook wijs om alles dubbel te kopen of spreek je af met je ex om die duurdere zaken samen aan te kopen? Goede afspraken kunnen je alvast veel geld besparen! Het hoverboard hebben wij dan ook samen aangekocht.

Soms komen ook andere aspecten aan bod in uw keuzes waar je kind zelf niet eens mee te maken heeft. Heb je die hippe kinderwagen nu toch niet voor jezelf gekocht? Is al die LEGO en racebaan voor je kind of speel je er ook gewoon graag zelf mee? Je kan jezelf betrappen dat je zaken voor je kinderen koopt omdat je ze zelf vroeger nooit gekregen hebt of omdat JIJ het gewoon graag wil hebben! Noem het een inhaalbeweging of een nieuwe jeugd belevenis 🙂

Zijn jullie consequent of verwennen jullie die kids ook graag tot in het oneindige? Hoeveel cadeautjes kopen jullie zoal per jaar?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.