Seks als Single
Omdat je geen relatie hebt, betekent het niet dat je geen seks hebt. In tegenstelling tot wat je ouders misschien denken. Zolang je het veilig doet, is er niks aan de hand en kan het geweldig zijn.

“Maar ja, wat doe je als zo’n aantrekkelijke jongen je mee naar zijn huis vraagt? Soms komt het gewoon op je pad. En wat is daar mis mee?”

Er zijn verschillende situaties waarin je seks kan hebben. We noemen er een paar:

Je ontmoet iemand bij het uitgaan

Je gaat uit, je drinkt, je schaamt je er niet voor om lekker te flirten, je krijgt zin en tegelijkertijd voel je je een beetje eenzaam. Dan is een fijne vrijpartij dè manier om die gevoelens te beteugelen. Al weet je dat de seks waarschijnlijk niet geweldig zal zijn als je gedronken hebt, maar soms is het gewoon fijn.

Het kan zijn dat je na een avondje uitgaan het bed in duikt met een onbekende waarmee je een fijne spanning hebt opgebouwd. Je ging uit om een leuke avond met vriendinnen te hebben en was er totaal niet op voorbereid. Maar ja, wat doe je als zo’n aantrekkelijke jongen je mee naar zijn huis vraagt? Soms komt het gewoon op je pad. En wat is daar mis mee?

Deze seks kan fantastisch zijn, jullie gaan helemaal in elkaar op en je geniet er met volle teugen van. Maar het kan natuurlijk ook tegenvallen. Misschien heb je er de volgende dag wel spijt van, je was dronken of had gewoon behoefte aan aandacht. Na afloop vind je hem misschien helemaal niet aantrekkelijk of bedenk je dat het onverstandig was, gezien de omstandigheden. Vergeet het zo snel mogelijk en ga door met je leven. Gelukkig heb je geen verplichtingen naar elkaar en hoef je elkaar nooit meer te zien, als je dat niet wilt.

Seksvriendje

Een seksvriendje (SV), -buddy of ‘friend with benefits’ kan een prima oplossing zijn als je single bent. Jullie gaan alleen met elkaar om voor de seks, dat is de afspraak. Je hebt wèl de seks en genegenheid en niet het hele relatiegedoe. Maar uit onderzoek blijkt dat communicatie tussen jullie heel belangrijk is, anders eindigt het in tranen en een gebroken hart. Het lijkt ideaal, maar vaak ontstaat er toch een soort relatie. En wat doe je dan als hij nog een ander seksvriendinnetje krijgt of ineens het contact verbreekt?

En het kan ook gebeuren dat je een keer na afloop zin hebt om nog wat langer te blijven hangen, zin hebt om te knuffelen en te praten. Gewoon, omdat het zo fijn voelt. Dan is het tijd om eerlijk tegenover jezelf en hem te zijn. Wil je misschien meer? Als hij dat ook wil, kan dat een prima start van een relatie vormen. Zo niet, dan wordt het misschien tijd om op zoek te gaan naar een ander SV of het serieuzer aan te pakken en op zoek te gaan naar een relatie.

Met een goede vriend

Misschien ken je hem al jaren, jullie flirten soms een beetje en er hangt altijd wat spanning in de lucht als jullie elkaar weer zien. Maar jullie hebben nog nooit seks gehad. Of jullie zijn al langer vrienden, maar ineens bekijk je hem met andere ogen. Plotseling valt het je op hoe aantrekkelijk hij eigenlijk is. In ieder geval ken je hem heel goed en dat kan geweldige seks opleveren. Jullie waren al heel close met elkaar en vertrouwen elkaar.

Maar natuurlijk bestaat er het risico dat toegeven aan je gevoel je de vriendschap kan kosten.

Maar het kan ook zijn dat jullie met iets beginnen dat eigenlijk toch een keer moest gebeuren. Dan is het het waard om de gok te nemen. Het zou natuurlijk kunnen uitlopen op een echte relatie, niet verkeerd toch?

Het is niet verstandig

Soms is er iemand waartoe je je aangetrokken voelt, maar waarvan je weet dat hij bezet is. Of het is je ex of de ex van een goede vriendin. Het kan ook gaan om een collega of je baas, terwijl je je altijd voorgenomen hebt niks met collega’s te doen. Dit kan gecompliceerde situaties opleveren. Jullie zouden het gewoon niet moeten doen, en dat weten jullie allebei.

Maar toch doe je het, met een rare, intense passie die ontstaat omdat het verboden is. Na afloop weet je niet zeker of je er wel of geen spijt van hebt. Hoe (on)verstandig het is weet je zelf het best. Sta er bij stil, het is je eigen verantwoordelijkheid.

Je bent verliefd

Misschien heb je hem ontmoet op een datingsite of in echte leven. Je hebt al een tijdje een oogje op hem en hij lijkt ook interesse in jou te hebben. De klik is duidelijk aanwezig en dat voelen jullie allebei. Je hebt er weken of maanden naar gesmacht en dan is het eindelijk zo ver! Jullie zijn voor de eerste keer bij elkaar in bed beland. Vanwege de vlinders in je buik is het sowieso een fantastische ervaring, ook al stelt de seks misschien niet eens zo heel veel voor. Voor herhaling vatbaar is het zeker!

Bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.