Bewezen: koppels met een groot lengteverschil zijn gelukkiger
Dat grote mannen wetenschappelijk genomen aantrekkelijker zijn, is al lang geweten. Maar een recente studie heeft nu ook bewezen dat koppels met een groot lengteverschil gelukkiger zijn. Hoe groter het verschil, hoe gelukkiger de vrouw zou zijn.

Moeten jij en je lief je soms door heel wat bochten wringen om een kusje te geven? Dan zijn jullie misschien wel gelukkiger dan koppels die zonder bankjes, trapjes of balanceren op je tippen kusjes kunnen geven. Een wetenschappelijke studie bij bijna 8.000 vrouwen heeft namelijk uitgewezen dat vrouwen met een groter lief gelukkiger zijn.

Hoe groter het lengteverschil, hoe gelukkiger
Uit de studie, uitgevoerd door Kitae Sohn aan de universiteit van Konkuk, Zuid-Korea, blijkt dat de lengte van de man tijdens een relatie een sterke impact heeft op het humeur van de vrouw.

Sohn analyseerde 7.850 vrouwen en kwam tot de conclusie dat koppels met een groter lengteverschil gelukkiger zijn. Dit effect is langdurig, maar na ongeveer 18 jaar huwelijk zou dit vervagen en speelt de lengte niet meer zo’n grote rol.

Evolutie
Het was al bewezen dat vrouwen grotere mannen aantrekkelijker vinden. Dit werd gestuurd door evolutionaire motieven. Een grotere man wordt gezien als sterker en zo een betere beschermer.

Het feit dat vrouwen met een grotere man gelukkiger zijn, heeft volgens Sohn eveneens te maken met evolutie. “Vrouwen houden van grote mannen, hoewel ik niet precies kan zeggen waarom. Het is vergelijkbaar met mensen die graag vet, zout of zoet voedsel eten, zonder precies te weten waarom. Dit voedsel is noodzakelijk om te overleven maar waren schaars tijdens de evolutie van de mens. Het verlangen naar dit soort voedsel verhoogde in het verleden de vruchtbaarheid.” En dit zou dus ook aan de basis liggen van de voorkeur voor grotere mannen en het feit dat vrouwen die een grote man aan de haak hebben geslagen gelukkiger zijn.

bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.