Welcome to the Jungle. Are you Prey or Predator?
Deze topic komt van een nieuwe schrijver die voorlopig nog helemaal anoniem door het leven wenst te gaan. Ik post hem “on his behalf” onder mijn pseudoniem en dank hem bij deze.

Als single lijk je soms een ‘prooi’ voor getrouwde mannen/vrouwen of deze in een relatie. Het zijn vooral mannen of vrouwen die je eigenlijk al kende. Uit een ver verleden of in het heden en waarmee je bevriend bent op FB en anders waarvan je net een verzoek kreeg.

Ze benaderen je heel onschuldig via messenger. Soms is hun profielfoto zelfs eentje van hem en haar. Omdat je elkaar al ‘kent’ lopen die chatberichten toch wel net iets vlotter en losser. Beetje praten over wat we nu doen in ons leven, over vroeger…
Maar na een tijdje verandert er iets. Doordat de berichten en gesprekken zo vlot lopen, mis je de berichten wanneer je hem/haar niet hoort. En hier en daar lees je toch ook wat geflirt in de chat.

Ze vertellen jou hun geheimen. Hoe de thuissituatie is, hun relatie is, wat hun wensen of dromen zijn…en hoe het toch mogelijk is dat jij als single nog alleen bent.
Tegen jezelf blijf je maar doordrammen…opletten, hij/zij is getrouwd! Niet verliefd worden! Wat wil hij/zij? Enkel sex?

Typisch is ook dat zij zeggen: we doen toch niets mis? (Zij redeneren dat berichten sturen onschuldig is). Ik kan zeggen dat ik reeds 3 huwelijken heb gered door er niet op in te gaan. 2 mannen kende ik vrij goed en hebben eerlijk gezegd: ik verlaat mijn vrouw en kinderen voor u. En hun geloof ik ook. Maar wat voor schijn houden ze bij hun vrouwen dan op? Een andere man was ook eerlijk en wilde enkel een verzetje, gezien hij dat thuis niet meer kreeg. Wanneer er kinderen mee gemoeid zijn en een huwelijk…zal ik nooit erop ingaan. Ik zal nooit verantwoordelijk zijn voor een scheiding met kinderen. Maar ik houd ook gewoon niet van dat stiekem gedoe allemaal. Ik wil echt daten!

Een tijdje geleden heb ik me wel laten verleiden door een man met een 6 jarige relatie. In het begin vrij onschuldig, maar naarmate de berichten vorderden kwamen er steeds meer xxx bij en nood om af te spreken. Zijn relatie zat goed nochtans, maar ik was ‘speciaal’ aangezien de klik er op was en we vroeger jeugdliefjes waren. Dus ja ik voelde mij aangetrokken tot hem en er was een goede klik…en ook, wat vrij zelden is geworden, aandacht voor mij en enkel mij.  Ik heb hem gekust en meer…Die meer laat de dagen nadien een heel vreemd gevoel na. Leegte misschien, schaamte wat…en ik vraag mij af hoe dat voor hem moet zijn. Hij heeft thuis nog steeds een vriendin.

Vanaf de dag zelf, tot dagen nadien kan ik zeggen dat de berichten sterk zijn afgenomen tot bijna niets. Dat roept toch vragen en teleurstelling op. Was het dan toch echt enkel voor dat? Niets meer? Ik ben niet het type dat vaak in bed kruipt met mannen, dus ik denk dat ik ook maar gewoon menselijk ben door te zeggen dat dit gewoon gebeurd is en dat ik het niet heb tegengehouden. Maar het is niet omdat ik single ben, dat ik enkel op zoek ben naar pleziertjes en dat je ons daarvoor kan ‘gebruiken’.

Wou ik dat hij zijn vriendin zou verlaten? Ja, ergens wel…al zou ik mij dan ook altijd afgevraagd hebben: wat als hij dat met mij ook zou doen dan? Want eens bedrieger…altijd bedrieger?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.