De betere zomervagina?
KVDS 01 juni 2018 12u42 Bron: Twitter, Teen Vogue

Het jongerenmagazine Teen Vogue heeft deze week een artikel gepost dat flink wat stof doet opwaaien. Daarin legt het zijn jeugdige lezers uit hoe ze hun vagina de hele zomer lang gezond kunnen houden. De commentaar liet niet lang op zich wachten. “Een zomervagina? Mijn lentevagina werkt nog prima”, klink het onder meer.


Het artikel dateerde eigenlijk al vorig jaar, maar het magazine postte het woensdag nog eens opnieuw via Twitter. In het stuk wordt uitgelegd dat je in de zomer extra moet uitkijken voor ongewone symptomen ‘ten zuiden van de grens’, omdat zon, water, zand en zweet best wel verraderlijk kunnen zijn.

Bacteriële infecties
Zo kan de warmte van de zon de vagina droger maken en een nat badpak de pH-waarde ervan verstoren, met bacteriële infecties tot gevolg. En als je gaat kamperen, kan het zijn dat je een tijdlang geen toegang hebt tot je normale hygiëne, met alle risico’s van dien. Als er op het strand zand in je vagina terechtkomt en je niet af en toe een douche neemt, kan dat irritaties veroorzaken. En zelf een training is niet zonder gevaar, want extra zweten geeft je extra risico op uitslag en ontstekingen.

Maar het was vooral de titel waarmee het stuk gepromoot werd op Twitter en meer specifiek de term ‘zomervagina’, die de commentaren deed komen. Hoewel sommigen het stuk prezen om zijn informatieve waarde, werd er toch vooral met de kop gelachen. “Ik weet niet of mijn vagina seizoenen herkent”, klinkt het onder meer. “Nu al? Mijn lentevagina werkt nog prima.” en “Wat moet ik dan doen met mijn wintervagina?’

Anderen vergelijken het met smartphones. “Als er een nieuwe versie uitkomt, wordt de oudere met opzet vertraagd tot ze nutteloos wordt.” en “Ik vraag me af of die van mij gezichten kan herkennen.”

En nog anderen dragen alternatieve oplossingen aan: “Geef haar sangria.” en “Vergeet er zeker geen mottenballen bij te stoppen als je je vagina tijdelijk opbergt tijdens de winter.”

link naar teen vogue

link naar hln

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.