Roddels en wilde verhalen
Ik ben geen fan van roddels en achterklap en als ik al iets opvang leg ik dingen liever stil en als ze toch mijn zinnen prikkelen en ik er het fijne van wil weten ga ik checken bij de bron. Meestal pols ik ook maar als het mijn eigen wat aangaat. Ik steek mijn neus niet in anderen hun zaken en wil er ook geen in de mijne.

Soms beseffen mensen de draagwijdte niet van een roddel en hoeveel schade je anderen ermee kan berokkenen. Het absurde is dan nog dat iedereen er zijn eigen draai aan gaat geven. Doe maar eens een rondje met 10 mensen en laat een zin of verhaal doorgaan en laat die 10de maar eens zeggen wat die hoorde aan de persoon die de zin startte…

Vergeet ook niet dat elk verhaal 2 kanten heeft. Beoordeel mensen niet op 1 versie maar luister ook eens naar het andere verhaal. Elk heeft zijn beleving van de dingen en zijn manier van reageren vanuit een bepaalde ervaring of denkkader.

Wees lief voor elkaar en denk 2 keer na. Geloof enkel wat je zelf zag en laat je niet verleiden … Weinig mensen zijn echt te vertrouwen en niet omdat ze slecht zijn maar gewoon omdat hun tongetje veel te graag gaat roddelen 😉

Ik wou deze even in de ether smijten omdat in groepen als deze toch wel veel over de tongen gaat en ik merk dat het vaak voor frustratie zorgt…

We zijn er allemaal niet vrij van, maar laat ons 2 keer nadenken voor we iets verder vertellen… Word ik er beter van? Kwets ik er iemand mee?

Wat zijn jullie ervaringen? Laat je je ook zo snel verleiden?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.