Magic hugs
pexels-photo-45644

Photo by freestocks.org on Pexels.com

Ze staat op de dansvloer, vrolijke deuntjes toveren een glimlach op haar gezicht. Ze amuseert zich en danst de vroege uurtjes tegemoet. Een paar meter ver staat hij. Hij stapt op haar af. Ze zoeken elkaars ogen op. Wauw, Magic! Ze verschiet er zelfs een beetje van. Hij komt naar haar toe en praten even. Binnen de minuut raakt hij haar in haar zij, pakt haar vast. De magie is over voor haar. Touch my mind before you touch my body.

Ligt dat aan mij? Ik word niet graag aangeraakt door mensen die ik niet ken of geen vertrouwens band mee heb.

pexels-photo-286625

Is het omdat ik als kind weinig knuffels kreeg thuis? Mijn mama was nooit een plakker of knuffelbeer. Zelfs nu, is het raar om haar een knuffel te geven. Ook met vriendinnen ga/ging ik niet knuffelen uit mezelf.

Ik probeer te leven met het ‘Why not’-principe. Daarom aarzelde ik niet toen ik meegevraagd werd vorige zomer naar een rainbow gathering. Je weet wel, waar ze communiceren met bomen en bidden tot moeder natuur. Naast heel wat zweverige workshops over tarot en dansen op rare geïmproviseerde muziek, was er 2 maal per dag ook een heilig momentje. We bedankten toen moeder aarde voor al het moois dat ze ons schonk. En na dat zingen en bedanken kwam er altijd een knuffel momentje. We stonden in een cirkel en meestal knuffelden we met de persoon die in onze onmiddellijke omgeving naast ons stond.

Ik herinner me nog een knuffel van een oudere vrouw. Ze had grijs haar met kralen, een paar vlechten en dreads erdoorheen. En ze rook naar zowat elke hippie die ik al tegenkwam: Patchoeli. Ze nam me innig vast en onze harten/boezems zaten op dezelfde hoogte. Wat ik toen voelde was onwerkelijk. Ik voelde letterlijk de energie door onzen borstkasten gaan. We voelde elkaar ademhaling en hartslag. Ik denk dat ik daar toen 10minuten muisstil heb gestaan. De wereld stond stil. En na 4 dagen 2x 15min knuffelen met wild vreemden barstte ik van de positieve energie. En het was magisch!

pexels-photo-793436

Er zijn verschillende studies die aantonen dat regelmatig knuffelen de cortisol levels drastisch kan doen zakken. (cortisol=stress hormoon) Oxytocine wordt aangemaakt en zorgt voor een verbondenheidsgevoel.

Iemand die me aanraakt die ik niet ken, als er geen band is, voelt niet goed aan. Nu kan ik me er beter voor openstellen, maar toch enkel met mensen waar ik een veilig gevoel bij heb. Ik vind iemand een knuffel geven iets heel intiem. Iets als zoenen of seks. Dat doe je toch ook niet bij iedereen? Wat is jullie mening hierover?

Vertel mij, wat was je beste knuffelmoment ooit?

Ben jij een knuffel beer/berin?