Is een seksrelatie iets dat tijdelijk is?
geschreven door allesoverseks.be

Een seksrelatie werkt meestal maar voor een beperkte periode. Na enkele weken of maanden is het over. Soms is er ondertussen een vaste relatie uit gegroeid.

Een seksrelatie: afstandelijkheid
Houd er rekening mee dat een seksrelatie tout court bijna onbestaande is. Je kan seks niet helemaal loskoppelen van intimiteit. Op het eerste zicht lijkt dit misschien niet zo, maar op een bepaald moment word je in een seksrelatie geconfronteerd met een zekere mate van vertrouwdheid en zelfs engagement tegenover de ander. Dat is logisch: je leert mekaar beter kennen en ook appreciëren, niet alleen lichamelijk maar ook als persoon.

Je kan wel proberen om afstand in te bouwen, en gesprekken bijvoorbeeld oppervlakkig te houden. Je kan ook een vrijblijvende houding aannemen en weinig verwachtingen hebben tegenover je fuckbuddy. Blijft het enkel om seks draaien, dan wordt jullie verhouding na een tijd wat inhoudsloos. Je voelt dan op een bepaald moment dat het ‘op’ is en dat je toe bent aan iets anders. Het contact dooft uit en er komt een einde aan jullie afspraakjes.

Een seksrelatie: naar meer nabijheid
Het kan ook anders evolueren. Naarmate jullie relatie vordert, is een afstandelijke houding immers moeilijker vol te houden. Je gaat op mentaal vlak dichter bij mekaar komen en jullie verhouding kan beginnen lijken op een ‘echte’ relatie. Buiten seks doen jullie dan nog andere dingen samen: samen eten, een filmpje kijken, een café bezoeken, uitgaan…Een seksrelatie speelt zich in principe enkel tussen vier muren af. Hoe meer je in het openbaar met je seksvriend(in) verschijnt, hoe meer je naar een vaste relatie begint te neigen. Zeker wanneer er vrienden of familie op het toneel verschijnen is dit het geval.

Ook wanneer jullie veel contact onderhouden op de momenten dat jullie niet samen zijn, zijn jullie emotioneel aan het investeren in jullie relatie. Als jullie mekaar helpen (bv. bij een verhuis) of steun verlenen (door een luisterend oor te bieden wanneer één van beiden het moeilijk heeft), is er ook al sprake van een zeker engagement tegenover de ander, dat de pure seksrelatie overstijgt. Zo kunnen oorspronkelijke gevoelens van genegenheid, lust en vriendschap uitgroeien tot verliefdheid en uitmonden in een relatie.

origineel artikel

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.