To all the single Ladies, to all the single ladies…
Als single lady in een geëmancipeerde wereld #Yeah right

Vaak zitten we als vrouw met de handen in het haar als we zware klusjes moeten doen en stielmannen kosten al snel handen vol geld…

Ik mag dan nog niet klagen. Ik ken wel de basis van vele zaken en kan wel zelf mijn lampen ophangen en aansluiten, kranen vervangen, behangen, schilderen, kasten opzetten en dergelijke…

Zo kreeg ik enkele maanden geleden een klacht van de buren voor vocht. Drie mannen kwamen ter plaatse van de expertise… “Madam uw silicone is helemaal kapot geen twijfel mogelijk dit is de oorzaak!”. Mijn silicone was inderdaad niet zo intact meer, maar om zoveel vocht te veroorzaken… Ik had mijn twijfels, nu ja zij zijn ten slotte de experten.
Ik dus op zaterdag om een bus silicone en dit in orde gebracht. Na 6 maanden krijg ik de 3 lieve heren opnieuw over de vloer want de buren nog steeds veel last van vocht. Hun muur schijnt kletsnat te staan. Als we in mijn badkamer staan vragen ze “wanneer heb je dit laten herstellen?”.Ik deel hen mee dat ik dit enkele dagen erna herstelde…
‘Jij, mevrouw? Heb jij dit zelf gedaan?’. Ik trots: ‘ja zelf gedaan’.
‘Mevrouw daarvoor had je toch wel beter een vent in huis gehaald! Dit is het slechtste wat ik ooit zag en het staat helemaal open en daarbij silicone koop je niet bij gamma, brico of hubo. Schaf dan op zijn minst kwaliteit aan!!!’. 😱😱😱
De arrogantie droop van zijn gezicht…
Daar stond ik dan…
Ik belde direct mijn sanitair die net in de buurt was en er binnen de 10min stond. Hij wist me gerust te stellen dat dit best ok was gedaan en dit wel dicht was… Hij vermoedde eerder lek aan afvoer of aanvoer maar zei dat het dan muf moest ruiken bij mij wat niet het geval was 🤔
Mijn stiefbroer kwam enkele dagen later en ook hij wist te vertellen dat dit niet de oorzaak kon zijn en mijn silicone wel correct afdichte. Hij merkte als dakwerker wel op dat alle voegsel uut de muur van de buren was verdwenen. Hij brak vorig weekend de wand open van mijn bad… alles droog onder mijn bad!!!!!
De buren kregen ondertussen onterecht 1700€ uitbetaald en ik als alleenstaande vrouw een portie arrogantie en denegrerende blikken.
Mijn verzekeraar kwam net langs… schaamde zich dood. Het geld kregen de buren dus mooi cadeau want het vocht komt wel degelijk van hun eigen gevel 😏 en de verzekering kan dit geld niet terug vorderen.
Ik moet het stellen met een ‘tja, jij hebt geen schade’ … euhhhh ja toch wel de wand van mijn bad en ik wil een ‘emotionele rechtzetting!’…

We zijn eens benieuwd…
Wat is jullie ervaring in onze zo geëmancipeerde samenleving?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.