Help! ik ben weer eens verliefd.
pexels-photo-216640Als kind merkte ik het al. Ik werd sneller verliefd als anderen. Ik ben een meester in het mij laten overmeesteren door gevoelens. Die drama en passie zijn altijd al een deeltje van mijn leven geweest. Ik steek het in alles wat ik doe: mijn hobby’s, mijn vriendschappen en uiteraard ook mijn liefdes.

 

Heel lang zag ik dat ‘te snel verliefd worden’ als mijn grootste zwakte. Het haalt me uit balans, het maakt me onzeker… Maar nu zie ik dat ‘naïef’ verliefd worden, op een ‘niet compatibele’ man meer als een ding dat bij mijn persoon past. ‘Waarom?’ zie ik jou denken? Ik heb de gave (en het vergif) om in iedereen het goede te (blijven) zien. Ik blijf fantaseren, dromen en geloven in die man die mijn aandacht weet te blijven vasthouden.

Ook al behandelden ze me niet altijd even netjes, de mannen die me raakten zal ik altijd graag blijven zien. Ik aanvaard dat ik moet verder gaan. Haten of me blijven vastpinnen in het negatieve kan ik niet. Kill them with kindness!

Vorige week zat ik op de zetel bij een vriendin die duidelijk veel rationeler is als ik. Ze is recht voor de raap en ze zegt wat ze denkt. Ze is altijd heel enthousiast en sociaal…  Maar…

Zij wordt nooit verliefd! Mijn perfecte tegenpool!

pexels-photo.jpg

Onlangs had ik weer zo een verliefde uitbarsting op een man, die eerst super verliefd deed en dan zijn interesse van de ene dag op de andere volledig verloor zonder duidelijke reden. Vroeger twijfelde ik dan aan mezelf. Maar nu weet ik beter. Die man kuste met een andere vrouw een week na onze date. Iets wat me toen vooral bijbleef was zijn koele afstandelijke reactie: ‘Moet ik met iedereen zijn gevoelens rekening houden?’

Deze reactie duidt op hoe verschillend we wel moeten zijn. En uiteraard ook op hoe niet-geïnteresseerd hij was. 😉

Timing speelt mij en mijn snel verliefd worden parten. Ik zou veel liever niet zo snel in vuur en vlam staan. En nog veel liever zou ik nog veel sneller afkoelen en loslaten. Toch kan ik niet boos zijn op die man. Raar he?

Word jij snel verliefd? Ben jij rationeler of emotioneler dan andere mensen? Hoe snel kan jij ‘over and out’ zeggen?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.