Cultuur
Als je dacht dat je wist wat ‘cultuur’ wil zeggen, dan moet je dat eens google-en. Dan krijg je 20 verschillende verklaringen voor cultuur: van het verbouwen van gewassen, tot een groep mensen en hun gewoontes, godsdiensten en normen,…

Ik wil puur even ingaan op de cultuur in de zin van kunstuiting, wetenschap, literatuur, architectuur, schilderijen, theater,…

Ik maak graag een stedentrip en bezoek dan uiteraard al de belangrijkste bezienswaardigheden, maar ik ga zelden of nooit een museum binnen. Enkel de bekendste zoals het Louvre misschien, maar je doet mij geen plezier met mij hele dagen daarin te laten rondlopen. Ik kan tot nu toe de schoonheid nog niet echt appreciëren van een schilderij. En bij de uitleg van een prachtig monument, de bouwstijl en de afkomst…luister ik wel maar niet echt 😉 Een bloemlezing uit een boek of gedicht: lijkt mij enorm saai om naar te luisteren of van die vreemde theaterstukken of dansoptredens met een boodschap…gaat aan mij allemaal verloren. Een bezoek aan het Anne Franck huis is ook een soort ‘museum’ maar dan toch weer helemaal anders. Heel merkwaardig ben ik zeer geïnteresseerd in alles wat met de holocaust te maken heeft.

Waar ik wel mijn hart kan in ophalen zijn musicals in theaters. Niet deze op tv, maar echt de pareltjes van de musicals. De kostuums, het decor, de muziek…love it. Het lijkt mij ook eens leuk om een ballet of operastuk bij te wonen of de Moulin Rouge… Gewoon om het eens beleefd te hebben.

Enfin dan komen we thuis van een reisje en dan hebben we als echte Belgen een stukje cultuur meegebracht. Een oog of geverfde assenbak uit Turkije, een prachtig zee schilderijtje uit Griekenland, een vingerhoedje, een stuk Franse zeep uit de Provence, een prentkaart van de Mona Lisa…prachtige stukken!!

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.