De Kerktoren-Motard
De kerktoren-motard, u kent hem wel. De man die de moto de hele winter aan de druppellader hangen heeft en schrik heeft dat het strooizout zich in de carrosserie zou vreten. Hij die vreest dat de moto smelten zou bij een druppeltje regen. Hij die de machine ’s ochtends helemaal doet blinken om dan ’s namiddags een kerktoren-ritje te doen maar op tijd thuis probeert te zijn om het journaal niet te missen.

Hij trapt zijn machine in gang en zet aan. Meestal heeft een kerktoren-motard een vijftal vaste routes staan op zijn ingebouwde gps, onder de hersenpan dus. Lokaties waar hij blindelings heen rijdt. Dit type lokaties varieert van enkele goede caféetjes, enkele dichte vrienden die liefst vrij ver weg wonen of de combinatie ervan.

Een kerktoren-motard is nooit lang alleen. Als hij het geluk niet heeft een passagier te kunnen meenemen, heeft hij wel ergens een bevriende kerktoren-motard of twee zitten. Met die mannen rijdt hij dan doorheen de Vlaamse Ardennen om maar iets te noemen, het betere bochtenwerk zoekende, heel beheerst en gecontroleerd. Veilig, soms wat te veilig. Braaf, vaak veel te braaf. Maar veilig dus.

Wat later eindigt dat steeds weer op een zonovergoten terras. Dat terras is heel vaak zonovergoten want bij regen was hij toch niet buiten gekomen hé. De obers snellen aan, de Duvels worden ontkurkt en hij geniet van een engeltje dat op zijn tong mag pissen. Enkele schuine grappen, enkele levenslessen, wat voetbalanalyses, een concertbespreking, een nieuwe model van hun merk en wat stoere anekdotes worden uitgewisseld. De obers worden nog eens opgeroepen. Een tweede Duvel schuift de tafel over. De stemming is goed en de sfeer is luchtig. Een zaligheid om zo je vrije middag door te brengen.

De rit verloopt nadien een pak soepeler voor deze kerktoren-motard, de snelheidsmeter durft al eens overdaad te verraden, de bochten liggen beter en de Fun ligt gewoon hoger. De kerktoren-motard is gelukkig. Op de baan, geen “die-hard” avonturen, gewoon een gezellige rit met vrienden.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.