Vrije Tijd
Eindelijk een lang weekend en toevallig vier dagen dat ik mijn kindjes heb. Vier dagen dat ik diverse leuke dingen met hen kan doen. Als je jouw kindjes slechts 1 weekend om de 14 dagen ziet, dan komt zo een lang weekend extra als een zegen vanuit de hemel. Zoveel leuke dingen die ik in gedachten heb, zoveel dingen die ik al weken aan het opsparen ben voor dit weekend. Uitstapjes, wandelingen, bezoekjes, … Alleen is dit buiten hun bobby’s gerekend. Hoe ziet zo’n lang weekend er dan echt uit?

Zaterdagmiddag de kindjes afhalen bij de ex. Normaal is de wissel de vrijdagavond, maar omdat het een lang weekend is, kunnen ze wel een avond langer bij de mama blijven. Dit komt ook goed uit omdat Jason de vrijdagavond naar de schaakles gaat en zijn zusje Margot zo wat vroeger kan slapen. Na de schaakles werd Jason dan weer netjes afgezet bij de ex. Na 4u bij mij te zijn, staat de eerste afspraak op de agenda. Anderhalf uur badmintonles voor Jason. Dit komt natuurlijk op zo’n uur (18u tot 19u30), zodat andere zaken doen zo goed als onmogelijk zijn.

Zondagochtend de tweede afspraak (of de derde als je de vrijdagavond ook in rekening brengt). Schaakles voor Jason van 10u45 tot 11u45. Opnieuw zo’n uur dat het onmogelijk maakt om andere zaken te doen. En gezien het feit dat dit maar een uurtje duurt, is ondertussen zaken doen met Margot eveneens zo goed als onmogelijk.

Zondagmiddag de volgende afspraak, scouts. Dit is iets wat je een kind natuurlijk niet kan afnemen, een middag ravotten met zijn maatjes, buiten in de natuur, die vrijheid. Helaas voor mij begint de scouts om 13u30 en eindigt ze om 18u00. Dit is sowieso mijn wekelijks momentje alleen met de dochter, een vader-dochter momentje, één van die momenten die ik anders toch nooit heb.

Maandag heb ik voor een keer een rustige dag, op de basketles van Margot na. Deze start om 17u00 en eindigt om 18u30. Buiten het huiswerk gerekend dan natuurlijk, want ook dat moet ergens tijdens het weekend gedaan worden.

Dinsdag is op zijn beurt voorbehouden voor een dagje schaken te Aalter. En zo, plots, voor ik het zelf besef, is mijn weekend met de kindjes weer voorbij. Om 18:00 gaan ze terug naar hun mama.

Gelukkig is de kindjes gelukkig maken op zijn beurt iets dat mij gelukkig maakt en dat maakt het spenderen van mijn vrije tijd in functie van mijn kindjes op zichzelf leuk en nuttig.

Een gedachte over “Vrije Tijd

  1. Voor mij blijft dit helaas hetzelfde. Extra verlof of niet, ik blijf ze maar het weekend krijgen. Maar we proberen wel iedere keer ons te amuseren en alle tijd volop te benutten.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.