2018/05/27 – wandeling, spoorfietsen en diner

Wat krijg je als je een groep van 35 vrolijke mensen combineert met prachtige natuur en mooi weer? Een schitterende uitstap!

 


Op zondag 27 mei kwamen deze toppers vanuit alle hoeken van het land afgezakt naar Kapellen. Met kinderen, een hond, een mega glimlach en de wandelschoenen aan. Het avontuur begon in de voormiddag met een fikse wandeling van 6 km naar en doorheen het Mastenbos. In dit bos bevindt zich een volledige Duitse loopgravenlinie uit 1917 met talrijke ongerepte bunkers en dit is dan ook de moeite waard om te bezichtigen. Enkele uren later hadden we nog even tijd om een welverdiende picknick van broodjes en drankjes te nuttigen alvorens onze spoorfietsen bestegen konden worden. 7 spoorfietsen voor 5 personen stonden ons op te wachten.




Na een tocht van 5,5 km op een oude militaire spoorlijn doorheen de prachtige natuur kwamen we aan op Perron Noord. Hier was vroeger het oudste militair vliegveld van België maar deze doet nu dienst als recreatieweide. Aan deze voormalige legersite namen we een uur pauze en konden we genieten van de mooie omgeving ver weg van alle drukte. Er was een speelweide, een avontuurlijke speeltuin voor kinderen en een ruim terras. Ideaal voor een dagje uit met kinderen, familie of vrienden. Je kan op dit domein regelmatig genieten van het uitzicht bij het opstijgen en dalen van zweefvliegtuigen.

 


Natuurlijk komt er na een heenrit ook de terugrit dus goed bijgetankt en uitgerust hebben we onze moedige tocht hervat. Tegen de avond kwam iedereen uitgeteld aan op de plek waar alles gestart was: de parking met de monumentale Leopard tank als eye catcher! De insectenbeten hadden sommigen er bijgekregen als aandenken aan deze meer dan geslaagde dag.

Gelukkig was restaurant “De Chapelle” maar op korte wandelafstand gelegen en konden we kort nadien met ons allen gezellig samen genieten van een welverdiend avondmaal op het ruime terras.

Superleuke dag met een ongelooflijke toffe groep ✌🏼

Tot een volgend event!

Het P4F team

[robo-gallery id=”1448″]